HHF in het kort

Holland Housing Fund combineert kennis van de corporatie-sector, van renovaties en van financiële dienstverlening. HHF incorporeert vele jaren werken bij en voor woningcorporaties en weet zodoende als geen ander wat de uitdagingen zijn voor een corporatie. Daarnaast brengt HHF de technische kennis en ervaring met renoveren mee van Rutges die reeds vele jaren renovaties en onderhoudswerkzaamheden succesvol en tot tevredenheid van verschillende (grote) corporaties uitvoert. HHF incorporeert eveneens gedegen financiële kennis met betrekking tot het beheren van het bezit van woningcorporaties en ervaring met financieringsconstructies met investeerders. HHF beschikt over een uitgebreid netwerk van investeringsmaatschappijen, informal investors en banken.

Filosofie

Een essentieel onderdeel van de HHF investeringsfilosofie is om daar aanwezig te zijn waar de investeringen in renovaties gemaakt worden. Door dicht op de markt te zitten met ons team en gebruik te maken van ons netwerk, hebben we in een vroeg stadium toegang tot investeringsmogelijkheden en goed inzicht in de afwegingen van verschillende woningcorporaties waardoor we onze strategie en proposities permanent kunnen optimaliseren. Dankzij deze filosofie en ons team van ervaren woning-, renovatie- en financiële experts is HHF bezig met het bouwen van een trackrecord in een markt die slechts weinigen beheersen. HHF benadert alleen professionele institutionele of private investeerders. De klantenbasis is voornamelijk in Nederland maar we zullen ons in de toekomst ook op het buitenland richten. Aanvullend op het eigen investeerders netwerk maakt HHF ook gebruik van een netwerk van professionele partners.

Hoe werken we

De doelstelling is om permanent een aantrekkelijk rendement op de investeringen te genereren. Op basis van onze strategie zoeken we investeringsmogelijkheden in woningcomplexen voor de juiste doelgroep, met een goede locatie, een stabiele kasstroom en de potentie om waarde toe te voegen door actief, efficiënt en waardegericht beheer van de woningen. Dit kan betekenen renoveren, transformeren, herpositioneren, verhuren, uitponden, onderhouden en/of beheren van vastgoed. Onze fondsen hebben een fiscaal efficiënte en investeerder vriendelijke opzet. Investeringen zijn (meestal) gestructureerd als verkrijging van woningen (“renoruil”) of als obligatielening.

Investeringsprincipes

Al onze investeringen worden gedaan op basis van de onderstaande principes:

  • We investeren alleen in vastgoed op basis waarvan onze investeerders een stabiele kasstroom kunnen verwachten en die een goede kans bieden op middel lange termijn waardestijging.
  • We focussen actief op het minimaliseren en managen van eventuele downside risico’s en tegelijkertijd borgen we waar mogelijk het upside potentieel van onze investeringen.
  • We zullen niet deelnemen in investeringsmogelijkheden die onze integriteit uitdagen of die tegenstrijdig zijn met onze missie en kernwaarden.

Hoe voegen wij waarde toe

Bij Holland Housing Fund geloven we dat – om waarde toe te voegen – je consciëntieus je sterktes moet toepassen. Wij hebben er zes:  • We hebben een heldere FOCUS op vastgoed renovatie en beheer. Dat is wat we doen en dat is alles wat we doen.
  • We hebben een sterke lokale AANWEZIGHEID. Vastgoed is een “op de grond” business en gebeurt ter plekke.
  • We leiden onze projecten met INZICHT. Ons team is zeer ervaren in alle aspecten van vastgoed renovatie en beheer. Onze kennis en ons netwerk geven ons de mogelijkheid om kansen te identificeren en investeringen te optimaliseren.
  • We geloven in INNOVATIE. Door onze constante zoektocht naar verbetering, en de moed om het toe te passen, zijn we steeds in staat om meer waarde toe te voegen.
  • We streven ernaar om buitengewoon te PRESTEREN. Ons trackrecord en onze ervaring spreekt voor zich en de concurrende aard van onze business houdt ons gefocused op de resultaten.
  • We werken alleen samen met PROFESSIONELE INVESTEERDERS. Hun wensen en verwachtingen bepalen onze doelstellingen. Zij zorgen ervoor dat wij het beste uit onszelf naar boven halen.

Corporate governance

Als een vastgoed beheerder die samenwerkt met professionele woningcorporaties leven wij de principes van goede corporate governance na. Al onze fondsen zijn separate entiteiten en we streven naar een transparante, eerlijke en professionele dialoog met onze investeerders, onze klanten en hun bewoners. Ieder project afzonderlijk wordt gedegen onderzocht bij de deelname en vervolgens jaarlijks intensief gevolgd. Wij hechten er veel waarde aan dat onze investeerders tijdig van juiste en volledige informatie worden voorzien. En waar mogelijk zullen wij onafhankelijke partijen deze informatie laten opstellen.

Management

Robert Kreeft

R. (Robert) Kreeft
Managing partner

robert.kreeft@hollandhousingfund.nl

Jan Rossen

J. (Jan) Rossen
Managing partner

jan.rossen@hollandhousingfund.nl

Dennis Rutges

D.C. (Dennis) Rutges MBA
Managing Partner

dennis.rutges@hollandhousingfund.nl

Contactgegevens

Holland Housing Fund
Damzigt 60
3454 PS De Meern

E-mail: info@hollandhousingfund.nl

Contact opnemen met HHF